De eerste dag

7 september 2015 - Sherbrooke, Canada

Na een zeer comfortabele vlucht en een goede nachtrust zijn we vandaag begonnen met onze tour. Vanmorgen de auto opgehaald op het vliegveld, een splinter nieuwe Ford Fusion, met 2500 km op de teller. Via Halifax ( eerst even wat boodschappen gedaan bij de wallmart ) naar de kust gereden, vandaar hebben we de kust gevolgd tot onze eindbestemming Sherbrooke. Dit is een dorp waar men nog leeft in de 18 de eeuw en men allerlei oude ambachten nog laat zien. De reis langs de kust is heel relaxed, weinig verkeer en adembenemde ver gezichten. We zijn dan ook regelmatig gestopt om te genieten van het uitzicht. Onderweg gesproken met mensen die vanuit Ohio naar New Foundland gereden zijn, das toch wel een hele trip. Vannacht slapen we in een B@B ( zonder ontbijt ) in Sherbrooke. We hebben gegeten in de B@B, waar we het idee kregen dat de maaltijd uit de magnetron kwam, constant kwamen er magnetron piepen uit de keuken . Morgenochtend gaan we de Village bekijken en daarna rijden we naar onze eerste cottage. Gelukkig is daar een zwembad en kunnen we een lekkere duik nemen, want het weer is hier nu heel goed ( 27 gr. en onbewolkt )

1. Bert van der Sanden:
    7 september 2015
    Een goed begin is het halve werk...genieten maar, ook al komt de warme prak uit het piepoventje :)
  2. Annie van der Lans:
    7 september 2015
    Ik zit hier met je vader/schoonvader in het kleine kamertje, want de poetsjuf is bezig. Buiten komt de zon door na een hoop regenval. De temperatuur moet beter worden, is gezegd.
    We vinden het bijzonder leuk om jullie eerste reiservaringen te lezen en hopen dan ook dat er nog vele interessante zullen volgen.
    Neem alles, wat jullie zullen zien en beleven, met interesse in je op, want zoiets maak je niet vaak mee. Een ver land met alles wat je ziet, zo heel anders dan hier in Nederland. Ons kleine kneuterland waar gisteren Nederland met 3-0 van Turkije heeft verloren en Danny Blind als een zielenpoot in de Telegraaf staat en toch nog mag blijven.
    Geniet van de Indian summer en we zien alle verhalen met belangstelling tegemoet. Ik zal ze uiteraard aan je vader voorlezen. xx